Etapa 3: 29 ianuarie 1996

Problema 1
Problema 2
Problema 1: Aritmetica (30 puncte)


Fie a/b o fractie ireductibila (1 <= a,b <= 1000, intregi). Sa se scrie fractia sub forma unei fractii zecimale, punand in evidenta, daca este cazul, perioada.

Intrarea: fisierul "in" avand structura:

a b
unde a si b reprezinta numaratorul, respectiv numitorul fractiei.

Iesirea: fisierul "out" contine pe fiecare linie fractia zecimala (folosind notatiile din matematica) corespunzatoare fractiei citite din fisierul "in".

Exemplu:

Fisierul "in":
   1 1
   1 4
   1 3
   113 102
Fisierul "out":
   1
   0,25
   0,(3)
   1,1(0784313725490196)
Timp maxim de executie: 30 secunde/test.
prof. Maria si Adrian Nita
Liceul "Emanuil Gojdu" Oradea

Problema 2: Concurs (45 puncte)


Examenul de admitere la Facultatea de Informatica se desfasoara intr-o sala de forma patrata, in care in fiecare punct de coordonate intregi este plasat cate un scaun, cu exceptia unui culoar ce inconjoara sala si permite plasarea unor scaune pentru supraveghetori (tot in puncte de coordonate intregi). Un supraveghetor sta pe un scaun si pe orice linie dreapta ce trece prin pozitia sa el vede cel mult un candidat.

Scrieti un program care sa citeasca de la tastatura un numar natural n (n cuprins intre 3 si 50), care reprezinta dimensiunea salii de examen si afiseaza in fisierul "concurs.out" pe prima linie numarul minim de supraveghetori necesari astfel incat fiecare candidat sa fie supravegheat de cel putin putin o persoana, iar pe urmatoarele linii indicele de linie, respectiv de coloana, separati prin spatiu, pentru pozitia fiecarui supraveghetor.

De exemplu, pentru n=10, fisierul "concurs.out" poate fi:

   3
   1 1
   1 2
   2 1
Timp de executie: 30 secunde/test.
prof. Emanuela Mateescu
Liceul de Informatica "Grigore Moisil" Iasi

[Index] [Informatii importante!] [Participanti] [Etapa 2] [Etapa 4]