Informatii importante

 1. Programul concursului:
  1. Concursul se desfasoara pe parcursul a 10 etape, din care 5 in anul 1997 si 5 in 1998. Primii 15 clasati in urma celor 10 etape vor participa la o proba de baraj la Oradea intre 4 - 6 iunie 1998.
  2. Problemele se vor trimite saptamânal, vineri, odata cu cele mai bune rezolvari si clasamentul etapei începute înainte cu doua saptamâni.
  3. Datele la care vor fi trimise problemele sunt: 14, 21, 28 noiembrie 1997; 5, 12 decembrie 1997; 9, 16, 23, 30 ianuarie 1998; 7 februarie 1998.
 2. Inscrierea la concurs.
  1. In formularul de înscriere trebuiesc completate toate câmpurile.
  2. La scurt timp (în functie de tipul legaturii pe care o aveti la Internet - 1-2 zile pâna la o saptamâna) dupa completarea formularului veti primi un mesaj de confirmare a înscrierii la concurs - sau, în cazul în care formularul nu a fost completat corect, un mesaj de atentionare.
  3. Mesajul-raspuns la cererea de înscriere la concurs va contine si regulamentul concursului. Concurentii pot obtine ulterior acest regulament, cât si alte informatii trimitand un mesaj pe adresa concurs@lego.rdsor.ro cu subiectul Help.
  4. Pentru orice probleme legate de inscrierea la concurs sau de formularul de înscriere scrieti-ne pe adresa concurs@lego.rdsor.ro, specificând în linia Subject: Comentarii.
 3. Rezolvarile problemelor.
  1. Rezolvarile problemelor vor fi trimise pe adresa concurs@lego.rdsor.ro.
  2. Fiecare concurent va trimite rezolvarile problemelor din contul lui (mesajul trebuie sa soseasca de la adresa de e-mail a concurentului).
  3. Fiecare mesaj va contine rezolvarea unei singure probleme (nu se accepta mesaje cu mai multe probleme).
  4. Mesajele cu rezolvari vor contine in linia Subject: un text de forma ExPy, in care x se inlocuieste cu numarul etapei, iar y cu numarul problemei rezolvate. Astfel, mesajul cu rezolvarea problemei 2 de la etapa 1 va contine in linia Subject textul E1P2.
  5. Rezolvarile vor fi trimise sub forma de fisier atasat mesajului sau ca text in continutul mesajului. Se accepta si mesaje in format UUENCODE sau MIME.
  6. Concurentii preocupati de probleme de securitate sunt invitati sa citeasca paragraful 4 - securitatea mesajelor.
  7. Mesajele cu rezolvari de probleme care nu corespund regulilor de mai sus vor fi trimise automat înapoi concurentului care le-a trimis, urmând ca acesta sa trimita în timp util mesaje corecte.
 4. Securitatea mesajelor.
  1. Concurentii care sunt preocupati de posibilitatea interceptarii mesajelor lor de catre administratorii retelelor sau de alte persoane pot trimite mesajele codificate cu programul PGP (Pretty Good Privacy).
  2. Mesajele se vor codifica folosind comanda 'pgp -ea problema.pas concurs@lego.rdsor.ro', obtinându-se fisierul 'problema.asc' care poate fi trimis in corpul mesajului (fisierul obtinut este in format ASCII), sau comanda 'pgp -e problema.pas concurs@lego.rdsor.ro', obtinându-se fisierul 'problema.pgp', care trebuie trimis codificat cu UUNECODE sau atasat mesajului.
  3. In comenzile de mai sus se presupune ca 'problema.pas' este numele rezolvarii problemei care trebuie trimisa.
  4. Puteti obtine programul PGP de pe serverul liceului Emanuil Gojdu, versiunea pentru DOS (ftp://lego.rdsor.ro/pub/dos/pgp263i.zip) sau pentru Linux (ftp://lego.rdsor.ro/pub/linux/pgp263is.tar.gz).
 5. Probleme organizatorice:
  1. Concursul se afla la editia a II-a, prima editie a avut loc la începutul anului 1997.
  2. Pe pagina de Web a concursului (http://www.lego.rdsor.ro), concurentii vor putea vedea problemele propuse, cele mai interesante rezolvari, precum si clasamentul la zi.
  3. In urma celor 10 etape, primii 15 clasati vor participa la finala care va avea loc la Oradea între 4 - 6 iunie 1998. In cazul in care exista mai multi concurenti cu acelasi punctaj pe ultimele locuri, numarul participantilor la proba de baraj se va mari.
  4. Organizatorii vor asigura cazarea si masa participantilor la proba de baraj, precum si plata transportului participantilor din România (participantii straini vor trebui sa îsi plateasca transportul).
Cristi Streng
cristis@lego.rdsor.ro

Inapoi!