Rezolvari pentru Etapa 1

Problema 1: Numere
Problema 2: Prima cifra
Problema 3: Masina paralela


Problema 1: Numere

Verificarea problemei s-a facut pe doua randuri de teste, date fiind rezultatele dupa prima corectare. Rezultatele finale sunt cele obtinute dupa al doilea set de teste.

Primul set de teste

Al doilea set de teste

Observatii:


Problema 2: Prima cifra

Algoritm:

n!=10^x unde x=lg(1)+lg(2)+..+lg(n). Cum 10^[x]<10^x<10^([x]+1) => 1<10^(x-[x])<10. Prima cifra a lui n! este cel mai mare numar k cu proprietatea k<10^(x-[x]).
In program, impartirea si inmultirea cu ln(10) se datoreaza necesitatii de a lucra cu ln si e (rutine ale Pascalului).

Fiecare program a fost testat pentru un numar de 10 valori ale lui n.

Teste

Observatii:


Problema 3: Masina paralela

Problema a fost rezolvata de majoritatea concurentilor.
Interpetarea rezultatelor a fost punctul delicat, cel care a creat probleme. In textul initial scria ca rezultatele se afiseaza in fisierul OUTPUT.TXT, ( nu fisierul JOBS.TXT sau IN.TXT ), in format de numar real cu trei zecimale. Deci 3.600 poate fi considerat un raspuns corect pentru un anume test, dar 3.6000000 sau 3.6000000e00, nu sunt considerate rezultate corecte. Oricum pentru aceasta problema s-a realizat un program de verificare, ce ne oferea posibilitatea sa vedem timpul de executie, citea fisierul OUTPUT.TXT al dvs. si fisierul rezultat out in urma rularii sursei noastre si compara rezultatele. Punctajul era scris automat intr-un fisier. Ca o observatie generala acolo unde s-a putut am intervenit si am comemtat ceea ce dvs. trebuia sa comentati, pentru a putea rula programul. Este poate o scuza a intarzierii de la prima etapa a trimiterii rezultatelor. Va rugam foarte frumos sa respectati conditiile impuse de concurs. Pentru fisierele codificate trimiteti va rugam sursa nu EXE-ul, pentru a va putea ajuta in caz de nevoie.
Va multumim pentru participare si va dorim mult succes in continuare.

Teste

Exemple de surse foarte frumos realizate:

Solutia nr. 1 (C)
Solutia nr. 2 (Pascal)


[Enunturile] [Prima etapa] [Etapa anterioara] [Etapa urmatoare] [Ultima etapa] [English] [Inapoi!]

Inapoi!